Marketing digitalque és SEO, Disseny web a Masquefa

Que ÉS SEO

El SEO és segons Wikipedia:
El posicionament en cercadors o optimització de motors de cerca, és el procés de millorar la visibilitat d’un lloc web en els resultats orgànics dels diferents cercadors. També és freqüent nomenar-ho pel seu títol anglès, SEO (Search Engine Optimization).

El SEO ha canviat molt desde els seu inicis, quan va apareixer el terme cap als anys 90 on van surgir els primers portals web com Yahoo o el propi Google (1.996).

Ara amb el SEO es persegueix el que podríem qualificar com “tot per l’usuari”.

 

Podem dividir El SEO en dos grans grups

  • On-site: El SEO on-site es preocupa de la rellevància. S’assegura que la web està optimitzada perquè el motor de cerca entengui el principal, que és el contingut de la mateixa. En aquest punt inclouríem l’optimització de keywords, temps de càrrega, experiència de l’usuari, optimització del codi i format de les URLs.
  • Off-site: El SEO off-site és la part del treball que se centra en factors externs a la pàgina web en la qual treballem. Els factors més importants són el nombre i la qualitat dels enllaços, presència en xarxes socials, esments en mitjans locals, autoritat de la marca i rendiment en els resultats de cerca, és a dir, el CTR que tinguin els nostres resultats en un motor de cerca.

 

Per què és important el SEO?

La raó més important per la qual és necessari el SEO és perquè fa més útil la teva pàgina web tant per als usuaris com per als motors de cerca. Encara que aquests no poden veure una pàgina web com ho fa una persona. El SEO és necessari per ajudar als motors de cerca a entendre sobre què tracta cada pàgina i si és o no útil per als usuaris.

 

Seguim o No les “recomanacions” del motor de cerca. Black Hat SEO o White Hat SEO

  • Black Hat SEO: Es diu black hat a l’intent de millorar el posicionament en cercadors d’una pàgina web mitjançant tècniques poc ètiques o que contradiuen les directrius del motor de cerca. Alguns exemples de Black Hat SEU són el Cloaking, Spinning, SPAM en fòrums i comentaris de blogs, o el Keyword Stuffing. El black hat pot proporcionar beneficis en el curt termini, però generalment és una estratègia arriscada, sense continuïtat en el llarg termini i que no aporta valor. (no és recomanable)
  • White Hat SEO: Consisteix en totes aquelles accions èticament correctes i que compleixen les directrius dels motors de cerca per posicionar una pàgina web i els resultats de cerca. Atès que els cercadors donen una major importància a les pàgines que millor responen a una cerca de l’usuari, el White Hat comprèn les tècniques que busquen fer més rellevant una pàgina per als cercadors a través d’aportar valor per als seus usuaris.

 

Tendències SEO pel 2018 Aquí

Pots veure alguns exemples al meu portfoli.